Gyapjú ágyneműk

A gyapjúágynemű tulajdonságai
Az ember életének körülbelül egyharmadát tölti "ágyban, párnák közt", ezért nem mindegy, hogy ez a hihetetlenül sok idő valóban a testi-lelki regenerálódást szolgálja-e. A gyapjúnál, ennél az ősi, tiszta és különleges anyagnál jobbat nemigen választhatunk! Számos olyan különleges és utánozhatatlan jótulajdonsága van, amely miatt az ember már évezredek óta nem tud megválni tőle. hőmérséklet-kiegyenlítő hatású maximális komfortot nyújt télen-nyáron biztosítja a bőr légzését és javítja vérellátását antiallergén jó hatással van a migrénes tünetekre, a mozgásszervi és reumás panaszokra megakadályozza a felfekvéseket
Vevőinknek az ajánljuk, hogy – lehetőség szerint – komplett garnitúrát vásároljanak, mert így a gyapjú valóságos "védőburkot" képez a test körül, és optimális hatást vált ki.

Anyagok, tisztítás

Ausztráliában és Új-Zélandon a merinói juhot kizárólag a gyapjáért tenyésztik. A kedvező éghajlaton, természetes körülmények között élő állatok különösen finom gyapjat növesztenek. A merinói gyapjúból kétféle minőségű anyag készül. A birkagyapjú a felnőtt állat sokadik nyírás után kapott gyapjából készül, sűrűsége 500 g/m2. A báránygyapjú a fiatal állat első nyírásából származik, sűrűsége 600 g/m2.

A fentieken kívül lámagyapjúval és kasmírral dolgozunk. A Dél-Amerikában élő lámát félig vadon, félig háziállatként tartják, elsősorban értékes gyapja miatt. Lámagyapjú ágyneműinknek általában az egyik oldala készül ebből az anyagból, melynek sűrűsége 600 g/m2, a másik oldalhoz másfajta gyapjút használunk.

A kasmírkecske élőhelye Ázsia sziklás-hegyes vidékein van, ezért igen vékony szálú, különleges minőségű a gyapja, amely a hideget-meleget egyaránt jól kiegyenlíti. A belőle készült anyag sűrűsége szintén 600 g/m2.

Újdonságunk a jojobával, illetve az aloe veraval kezelt gyapjú garnitúra. A féltrópusi aloe vera gyógynövényként való alkalmazásának története a bibliai időkig nyúlik vissza. Az aloe növény a világ számos pontján megtalálható. Az 50-es években fedezték újra fel, először tápanyagban gazdag italok alapanyagaként használták, majd hidratálóként, kozmetikumokban és OTC gyógyszerekben gyógyító hatóanyaként. A tiszta gélben aminosavak, ásványi anyagok, vitaminok, enzimek, fehérjék, poliszacharidok és biológiai stimulátorok vannak. Az aloe négy legfontosabb tulajdonsága: gyulladáscsökkentés, gombaölés, antibiotikus és regenerálás. Emellett igen magas az enzimtartalma (92 féle enzim található benne), ami ritka és értékes enzimforrássá teszi. Csökkenti a gyógyszerek mellékhatását, erősíti az immunrendszert, segíti a szervezet méregtelenítését. A gyapjúanyagok különleges tulajdonságai közé tartozik a szennytaszítás, hiszen a lanolinnal bevont gyapjúszálakon nehezen tapad meg a piszok. Ha mégis tisztítanunk kell, az otthoni, hidegvizes tisztítás mellett a leghatékonyabb a biotisztítás, amely elég kíméletes ahhoz, hogy megóvja a gyapjúszálakat.

Méretek
Standard felnőtt méreteink: fejpárna 40 x 80 cm (anatómiai méret, csak a fejet támasztja alá, a párna a gerincet nem nyomja)
derékalj 90x200 cm
takaró 130x200 cm

Természetesen megrendelésre ettől eltérő, egyedi méretű ágyneműket is tudunk gyártani. Az egyéni igények kiszolgálásának lehetnek technikai korlátai, ezeket rendelésfelvételnél a vevőkkel megbeszéljük.Bárány 450gr/m2 garnitúra
Birka 400gr/m2 garnitúra
Merinói báránygyapjú garnitúra
Merinói birkagyapjú garnitúra
Mintás báránygyapjú garnitúra gyerekeknek